fbpx
как да научим детето на гърне

Как да научим детето на гърне

Научете ефективен подход БЕЗ строгост, наказания или награди, а с доверие, насърчаване и подкрепа в развитието на нови умения

За родители на деца 0-3г.

Регистрирайте се и гледайте видео записа в удобно за вас време

Притеснява ли ви махането на пелените?

Може би вече сте пробвали някои първи стъпки и те не са минали добре? Или пък сте чули каква борба е било за някоя приятелка? Между добронамерените съвети от приятели и семейство, противоречивите резултати на статии и видеа “как да научим детето на гърне”  и факта, че трябва да научите вашето мъничко торнадо да седи търпеливо и достатъчно дълго, за да се случи нещо в гърнето… може да изглежда трудно.
Имате нужда от прост, лесен и практичен план за приучаване към гърне. Такъв, който да ви даде разбиране какво и защо да кажете и направите, така че вашето дете да може успешно да се научи как да пишка и ака в гърнето.

Има не-стресиращ начин да научите детето на гърне!

Преходът от използването на пелени към гърнене (или тоалетна) е важна стъпка в развитието на децата и представлява голяма промяна в техния ежедневен живот. Те трябва да научат цяла гама нови умения – това трудно се постига с натиск и контрол, със заплахи или подкупи. Вместо това може да подходим с ефективна подготовка, нежно насърчаване, разбиране, упражняване и подхранване у детето на чувства на увереност, гордост и самостоятелност.

Метода, който ще откриете в уебинара “Как да научим детето на гърне с позитивно възпитание”, използва мили думи и помага на децата да се научат да разпознават и реагират на усещането в тялото. Фокусът е по-малко върху резултата (Сухо бельо! Без инциденти!) и повече върху процеса и изграждането на истински умения – забелязване сигналите на тялото и действие. 

В "Как да научим детето на гърне" ще разберете:

Как да разпознаете кога детето е готово да се научи на гърне

Как да подготвите детето за използване на гърнето

Как да изберете подходящо гърне

Какво да правите стъпка-по-стъпка

Как да избегнете често срещани грешки като борбите за власт

Как да действате при инциденти или регресия

Как да се справите с тревожността на детето

Готови ли сте?

Да чувствате увереност в процеса на махане на пелените

Без гадаене, многократни проби и грешки и разочарования

Да подкрепяте самостоятелността на детето

Детето ще научи как да разпознава и слуша сигналите на тялото си

дете на гърне
Да подкрепяте изграждане на умения вместо да контролирате

Ще научите конкретни изрази и тактики да овластите детето в процеса на научаване на гърне

БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ

Попълнете тук за безплатен достъп до видеото “Как да научим детето на гърне с позитивно възпитание”.

Обещаваме, че няма да изпращаме спам имейли. Може да се отпишете по всяко време. Може да се запознаете с политика за поверителност тук.

Здравейте, aз съм водещата

Аз съм Деница и когато станах майка, осъзнах колко много въпроси имам за родителството и колко не-любящи са стандартните подходи към децата - с наказания, заплахи, подкупи или награди. Така след първи неуспешен опит в приучаване детето на гърне, открих и се влюбих в позитивното възпитание (positive discipline), което ми помогна да намирам решения на всякакви ситуации с мили думи и без крещене. Днес съм квалифициран родител-преподавател в Асоциацията по Позитивно Възпитание и предлагам курсове, лесни съвети и вдъхновение тук в Мили Думи.

как да научим детето на гърне

ДРУГИ УЕБИНАРИ

Чудите се как позитивното възпитание може да се прилага в конкретни ситуации с децата? Разгледайте тези уебинари и научете ефективни тактики за по-спокойно родителство.

КАК ДА НАУЧИМ ДЕЦАТА ДА ПОДРЕЖДАТ

БЕЗПЛАТНО ВИДЕО:

КАК ДА СПРЕМ ДА ИЗБУХВАМЕ С ДЕЦАТА